Raw chokladtryffel med jordnöt & kokos

Ingredienser

Nyttiga chokladtryfflar med kokos, jordnöt och mandel, naturligt sötade med färska dadlar och honung.

Det är viktigt att använda väl mogen avokado för ett lyckat resultat. Mandeln kan bytas ut mot... Läs mer

20 min Baka 20 port.

Gör så här

1

Klä en liten rektangulär form, ca 15x20 cm, med plastfolie. En matlåda fungerar bra.

2

Mixa samman dadlarna med en stavmixer eller i matberedare. Tillsätt mandeln och saltet. Blanda väl och tryck ut massan i botten på formen, jämna till.

3

Gröp ur avokadon och blanda med de övriga ingredienserna till tryffeln. Mixa till en jämn smet och bred ut över mandelbotten. Jämna till ytan och strö över kokoschips och flingsalt.

4

Ställ formen i frysen tills tryffeln stelnat, ca 1 timme. Lossa kakan från formen och ta bort plastfolien, skär i bitar. Förvara i kyl.

Bilder

Recept

Filtrera