Vare sig man tål gluten eller inte, så är detta en riktigt god västerbottenpaj.
Ett måste till kräftskivan! Pajbotten till denna västerbottenpaj är gjord av mandelmjöl och... Läs mer
Sätt ugnen på 200 grader.
Pajbotten. Mixa samman mandelmjöl och sesamfrön i matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och nyp ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och låt vila i kylskåp ca 20 minuter.
Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i ca 10 minuter. Låt svalna något.
Fyllning. Riv osten grovt. Rör ihop med äggulor, mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar.
Häll fyllningen över pajbotten. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.
Servera pajen med crème fraiche, löjrom och hackad rödlök.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!