Yoghurtlimpa med fikon & valnötter

Ingredienser

Ett saftigt bröd bakat på yoghurt, bovete och havre. Fritt från gluten och fullspäckat med fikon och valnötter. Det går bra att byta ut yoghurten mot havre- eller sojayoghurt för ett mjölkfritt bröd.

Glutenfria degar är kladdiga, tänk på att använda rikligt med olja till formen, så släpper... Läs mer

80 min Baka 1 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blötlägg fikonen i vattnet. Låt stå ca 15 minuter.

3

Blanda bovetemjöl, havremjöl, havregryn, linfrön, psylliumfröskal, fibrex, salt, valnötter och bikarbonat i en bunke.

4

Blanda yoghurt, olja, honung och avrunna fikon i en annan bunke. Blanda samman med mjölblandningen, rör ordentligt.

5

Häll smeten i en oljad brödform, 1,5 liter, och jämna till med blöta händer eller med hjälp av en slickepott. Pudra med bovetemjöl.

6

Grädda i mitten av ugnen 1 timme. Låt svalna och stjälp sedan upp brödet.

Bilder

Recept

Filtrera