Ett saftigt bröd bakat på yoghurt, bovete och havre. Fritt från gluten och fullspäckat med fikon och valnötter. Det går bra att byta ut yoghurten mot havre- eller sojayoghurt för ett mjölkfritt bröd.
Glutenfria degar är kladdiga, tänk på att använda rikligt med olja till formen, så släpper... Läs mer
Sätt ugnen på 175 grader.
Blötlägg fikonen i vattnet. Låt stå ca 15 minuter.
Blanda bovetemjöl, havremjöl, havregryn, linfrön, psylliumfröskal, fibrex, salt, valnötter och bikarbonat i en bunke.
Blanda yoghurt, olja, honung och avrunna fikon i en annan bunke. Blanda samman med mjölblandningen, rör ordentligt.
Häll smeten i en oljad brödform, 1,5 liter, och jämna till med blöta händer eller med hjälp av en slickepott. Pudra med bovetemjöl.
Grädda i mitten av ugnen 1 timme. Låt svalna och stjälp sedan upp brödet.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!