Bagel med friterad fetaost

Ingredienser

En härligt god bagel med friterad fetaost...

I denna bageln möter krispighet mjukhet med njutbara smaker av salt, sött, syrligt och en liten... Läs mer

12 min Vegetarisk 1 port.

Gör så här

1

Skär bageln på mitten så du får två skivor och rosta lätt antingen i ugnen eller i brödrosten och bred sedan smör på båda halvorna.

2

Tillsätt kryddorna i det uppvispade ägget och skiva fetaosten i 2 centimeters skivor, lägg dem i äggsmeten och låt suga in 1 minut per sida för att sedan vända dem i mandelmjölet eller ströbröd. Hetta upp oljan i en liten stekpanna och fritera sedan i cirka 2 minuter per sida på 75% av spisens kapacitet.

3

Fritera sedan den skivade röda löken i samma olja som du nyss friterade osten i och, pass på, det går snabbt. Ta upp och lägg på hushållspapper och sedan dax för montering, tomater på bagelbotten, sedan osten, rödlöken, fikonbalsamicon och sist bagellocket.

 

Bilder

Recept

Filtrera