Fläskkarrétacos med bön- & ananassalsa

Ingredienser

Frisk, fräsch och fruktig fläsktacos att variera tacomåltiderna med!

Att ätacos på fredagar har blivit lite av en svensk tradition har nog ingen kunnat undgå. Min teori... Läs mer

30 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Börja med salsan. Skölj bönorna och tomaterna. Skala ananasen och skär bort den hårda delen i mitten. Dela tomaterna och anasen i små bitar och blanda ihop med bönorna. Finhacka chilin och vitlöksklyftan och vänd ner i salsan. Låt stå kallt fram till servering. 

2

Vispa samman ingredienserna till glazen och låt den stå kallt medan du förbereder köttet. 

3

Skär fläskkarrén i ca 2 cm tjocka skivor som du sedan kryddar med salt och lite chilipeppar. Stek köttet i en het grillpanna tills det är genomstekt. Låt köttet vila en liten stund innan du skär upp det i tunna remsor. Blanda köttet med glazen en stund innan servering.  

4

Servera karrén i tortillabröden ihop med salsan, lite skivad avocado, bladspenat, smulad fetaost och en klick creme fraiche.

Bilder

Recept

Filtrera