Detta brittiska bakverk är otroligt saftigt då basen är sötad med dadlar och karmellsåsen med muscovadosocker. Lite ovanligt här i Sverige men älskar att testa klassiska bakverk från hela världen.
Kakan
Sätt ugnen på 180 grader
Blötlägg dadlarna i det heta vattnet, låt stå medans resten blandas. Mixas slät.
Blanda dom torra ingredienserna
Vispa smör och socker luftigt.
Blanda ner äggen i smörblandningen. Ett ägg i taget. Vänd ner de övriga ingredienserna.
Häll smeten i önskad form 2/3 av formen, jag använde silikonformar. Har du inte så funkar muffinsformar också.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min
Karamellsås
Blanda allt i en kastrull och koka upp till en karamellsås.
Ringla över kakan och låt er väl smaka!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!