Denna blomkålssoppa är supergod och har smaker av indiska kryddor och kokos. Den är också vegansk för de som önskar det. Du kommer definitivt älska denna krämiga soppa.
I en stor kastrull hettar du upp oljan över medellåg värme. Tillsätt lök och alla kryddor. Fräs och rör om tills löken blir genomskinlig, ca 8 minuter.
Tillsätt vitlök och stek ytterligare några minuter.
Tillsätt sedan blomkålen och blanda väl så att den täcks med kryddorna.
Häll i vatten och buljongtärningarna, koka upp. Minska värmen och låt puttra i ca 10 minuter tills blomkålen är mjuk.
Ta bort kastrullen från värmen, ta bort lagerbladet. Använd en handmixer och mixa tills soppan är jämn och len.
Sätt tillbaka kastrullen till värmen och rör i kokosmjölk och citronsaft. Smaka av och krydda mer om det behövs.
Servera varm och med gott bröd till.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!