Currygryta med butternutsquash

Ingredienser

Här samsas många smaker: kokos, curry, vitlök och mango chutney med ingefära. Vegetarisk mat har annars en tendens att vara lite menlös och underkryddad.

40 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Skala squashen och dela den på längden. Ta bort kärnorna och tärna köttet i sockerbitsstora bitar. Lägg dem i en kastrull, tillsätt grönsaksbuljong och låt koka i 10–15 minuter tills squashen mjuknat. Sila av buljongen.

2

Skala rödlöken och finhacka den och äpplet. Fräs lök och äpple i rapsolja några minuter. Pudra över curryn och tillsätt tamarisoja. Fräs några minuter till.

3

Häll på kokosmjölken och tillsätt mango chutneyn. Skala och pressa ner vitlöksklyftan. Låt koka ihop i 5 minuter, eller längre om det behövs, till en simmig sås. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner squashen.

4

Servera grytan med råris med aramealger (blötlägg algerna och koka upp dem snabbt innan du blandar dem med riset).

Bilder

Recept

Filtrera