Frida Lundh vann Mack-SM 2016 med sin fantastiska macka Japan tur & retur. Mackan är en smakresa till Japan med surdegsbröd smaksatt med sjögräs, limegravad lax, massor med grönt - avokado, spenat, sparris, zucchini, salladslök - och sedan härliga smakkickar av wasabimajonnäs och teriyakikräm.
Vill man baka brödet tar det 2 dygn. Annars gör man det goda pålägget och monterar mackan på... Läs mer
BRÖDET, dag 1: Blanda alla ingredienser och täck med plast. Låt stå över natten, helst i 22–23 grader.
BRÖDET, dag 2: Blanda alla ingredienser utom saltet, sesam och sjögräschipsen och kör i 4 min på låg hastighet och 3 min på hög hastighet. Blanda i saltet och sjögräset och kör ytterligare 3 minuter.
Lägg degen i en plastbalja och låt vila i minst 4 timmar. Varje timme viker du ihop degen och låter den jäsa vidare. Vi väljer att försiktigt forma bröden runda. Alternativ kubba upp till ciabatta. Doppa bröden försiktigt i svarta sesam och strö över lite havssalt.
Jäs i rumstemperatur och baka av på ingång 260 grader/baktemp – därefter 210 grader i 7–8 minuter.
Montering:
Dela brödet i två delar.
Skär den frysta laxen i kuber/bitar och grava den i limejuicen, i minst 1 timme.
Blanda teriyaki- och ostronkrämen och bred ett ganska tjockt lager på underdelen av brödet.
Blanda sedan ingredienserna till wasabimajonnäsen.
Hyvla/skär ingredienserna till den gröna salladen och häll över dressingen. Rör om.
Lägg på fyllningen på underdelen av brödet.
Fyll på med den limegravade laxen och ringla över wasabimajonnäsen.
Strö på lite hackad salladslök och bred lite majonnäs även i locket.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!