Vin & Matguidens 10 mest älskade pastarätter

30 okt 2016

Vin & Matguidens 10 mest älskade pastarätter

Inte mycket är oss kärare i matväg än pasta. Den 25 oktober är det Internationella Pastadagen och det firar vi med Vin & Matguidens 10 mest populära recept.


Att flera av Per Morbergs pastarecept toppar vår lista är inte oväntat. En av hans rätter sticker ut inte bara som etta bland pastarecepten, utan också som Vin & Matguidens mest klickade rätt genom tiderna: Spagetti med köttfärssås

I toppen hittar vi även två andra klassiker: Spaghetti Carbonara och en underbar Lasagne Bolognese (eller Lasagne al Forno som den också kallas).


Finns det något godare än Laxlasagne med fetaost? Denna enkla paradrätt är en bubblare på väg mot topp 3.

Samma gäller för Monikas supergoda Spaghetti Fricadelli där man, som i Italien, kärleksfullt delar på ett stort fat nykokt spagetti med luftiga kycklingköttbullar i tomatsås.


Två favoriträtter som lagas om och om igen: Carinas Pasta med räkor, vitlök och chili och Ginos Linguine aglio e olio con scampi. Kombon pasta, räkor, vitlök och chili är oslagbar!


Här kommer laxen tillbaka på listan, den här gången varmrökt med spaghetti -  Pasta med varmrökt lax, spenat & färska örter.


En annan poppis rätt är Kycklinglasagne, med riven zucchini som tillför mycket saftighet.


Elisabeths Pastagratäng à la Mexikano var ny förra veckan och rusade upp i toppen!

Recept

Filtrera